ÜNYE BEDESTEN İŞ MERKEZİ

Türkiye’de ilk olarak bu projede hayata geçirilen, yeni bir iş ve finans sistemi ile mevcuttaki eski binalarda Risk Raporları yaptırılmış ve sonucu Riskli Yapı olduğu kesinleşince Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkımları gerçekleştirilmiştir.

Kentsel Dönüşüm Yasa uygulama ve imkanlarından faydalanarak Dr. Mimar Nihat Şen tarafından tasarımı yapılan proje kullanıcılara sunulmuş, bilgilendirilmiş ve kullanıcıların da onayı alınarak deprem yönetmeliğine uygun olarak inşaata başlanmıştır.

Tasarlanan projenin hemen yanında bulunan Camii siluete uygun olarak Bedesten tarzı proje yapılmış, bölgeye uyumu sağlanarak aynı zamanda bölgenin de ekonomik değerinin artmasında etkili olmuştur.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi olan Orkent A.Ş. tarafından en yüksek bedeli ödenerek, ihale ile satın alınan araziye hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile kiracı konumundaki esnafları mağdur etmeden,

uygun ödeme koşullarında mülk sahibi olmaları sağlanmıştır. Bodrum katı kapalı otoparktan oluşan projenin giriş ve birinci katında farklı büyüklükte iş yerleri, ikinci katında ise ofisler yer almaktadır. Merkezi ısıtma sistemine sahip,

ofislerin kendi içinde tuvalet ve mutfağının yer alacağı iş merkezinin klima alt yapıları çekilerek vatandaşlara kısa sürede anahtar teslimi yapılmıştır.

Ordu ili, Ünye ilçesi, Kaledere mahallesi, Ünye Büyük Camii arkasındaki yer olan tek katlı işyerleri 40-50 yıl önce yapılmış ve ve ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Mevcut binalar ile ilgili Risk Raporu yapılmış ve RİSKLİ BİNA konumundadır.

OBB mülkiyetinde olan bu işyerlerinde kiracılarımız bulunmakta olup, yıllardır kiracımız konumunda olan esnaflarımızla toplantılar yaparak Kentsel Dönüşüm proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Kiracılarımızın yazılı talepleri doğrultusunda proje çalışmaları sonuçlanmıştır. Kendi yatırımını kendi içinden çıkaran iş modelimiz ile, Kentsel Dönüşüm kapsamında sağlıklı ve güvenli yapıya geçiş sağlanırken,

aynı zamanda yıllardır buranın cefasını çeken kiracılarımıza mülk sahibi olma imkanı sağlanarak, diğer taraftar otopark sorunu da projede giderilmeye çalışılmıştır.

Bölgeye geçmişte Beylik Horusu dendiğinden, yapılacak proje alanına da Beylik Horusu Kentsel Dönüşüm alanı denmiştir.İnşaat bittiğinde yaklaşık 250 kişilik istihdam yaratılacaktır.